Teraszfedés, infrapanel fűtés. PR-cikkek

terasz | infrapanel | pr-cikk

Terasztető megoldások – Teraszfedés

terasztető megoldások - polikarbonát
Egy ház előtti terasz kellemes életteret biztosít, télen-nyáron, időjárástól függően. Egy plusz “helység”, ami megnöveli a belső teret, illetve helyet biztosít egy kültéri sütögetéshez, egy kellemes kinti kávézáshoz, reggelihez. Mindez nagyon kellemes tud lenni, ha éppen nem ázunk el, vagy nem süt olyan erősen a nap, hogy élvezhetetlen legyen a kintlét.

Polikarbonát terasztető előnyei

Modern iparunknak köszönhetően az egyik legjobb terasztető megoldás a polikarbonát lemez. Ez a szerkezeti elem könnyebb az üvegnél, nem igényel különösebb statikai megoldást, sem karbantartást. Minden felületre jól építhető, utólag is alakítható, bővíthető. A polikarbonát lemezeket tetszés szerinti szögben (függőlegese, vízszintes, dőlt megoldások) beépíthetjük fa, alumínium vagy acél tartószerkezetekbe.

Szakemberek szerint ma ez már a legkorszerűbb alapanyag tetőfedéshez. Áruk nem alacsony, de UV- és infra-visszaverő tulajdonságokkal rendelkeznek és ütésállók. Mivel ez polimer rugalmas anyag, így télen a hó és a jég súlya alatt nem reped, nem deformálódik. Hőszigetelő tulajdonságai is kiválóak.

Kültéri élettartama 15-20 év. A polikarbonát elemekből épített tetők igény szerint könnyen bővíthetők úgy, hogy zárt helységgé, télikertté alakuljon kültéri teraszunk.

Vélemények: infrapanel fűtés, sötétsugárzók

infrapanel fűtés
850 W infrapanel – az elektromos fűtés költség- és energiatakarékos

Mind a laikusok táborában, mind az elektrotechnika, energetika és a hőtan területén jártas felhasználók körében megoszlanak az infrapanel fűtést illető vélemények. Leginkább aszerint, ki miért telepítette ezeket a villamossági cikkeket. A megfogalmazott kifogások között gyakran szerepel, hogy az infrafűtés ára magas, a tetemes havi villanyszámla miatt mégsem annyira kedvező, mint ezt a termékismertető PR-cikkek állítják. Nem mondható alacsonynak a webáruházak kínálatában megvásárolható infratermékek online rendelési ára sem, holott a hazaszállítás ingyenes. És akkor még ott van a beszerelés.

Ámde: 2022-től a gázfűtés mégis drágább lett az átlagfogyasztást túllépők számára.

Infrafűtés vélemények, előnyök, hátrányok

infra teraszfűtés - infrasugárzók
Pro és kontra: Infrapanel fűtés vélemények. Sötétsugárzók

Ismeretes hogy a lokális infratechnológiás fűtési megoldások zajtalan, szennyezésmentes üzemeltetésű rendszerek, nem igényelnek felügyeletet és karbantartást. Mivel az infrasugárzók biztosította zónafűtés esetén az infrapanelek a mennyezetre kerülnek, ezért az infrafűtés helytakarékos, gyorsan, egyszerűen, az adott tér, az épület szerkezetének komolyabb megbontása nélkül telepíthető. És még téliesítési igénye nincs.

Működési elv: az infrasugárzó fűtőtestek felületéről terjedő infravörös hősugarak a levegőn akadálymentesen áthaladnak, mégpedig a falak, a padló, a mennyezet, a bútorok és az ezek között tartózkodó emberi testek irányába. A szilárd felületek elnyelik ezt az energiát, miáltal felmelegszenek és részben visszasugározzák. A levegő, mint köztes közeg, csak másodlagos hőközvetítő, mivel a hősugarak szinte észrevétlenül hatolnak át rajta, és így a levegő csak a felmelegedett tárgyak felületével érintkezve melegszik fel.

Az infrasugárzó fűtőpanelek a felhasználási lehetőségek gazdagsága okán meglehetősen széles felhasználási körben alkalmazhatóak: infraszauna, kültéri teraszok fűtése, manzárdszoba, gépcsarnok, öltöző. Az infratermékek tökéletesen alkalmasak tetőterek, lambériával fedett manzárdszobák, régi parasztházak, etnográfiai létesítmények és múzeumok fűtésére is.
Az IR-sugárzás a gyógyászatban

Közismert az infrasugarak szerepe a rákos megbetegedések megelőzésében. Az emberi szervezetben könnyen burjánzásnak induló tumorsejtek a hőre érzékenyebbek az egészséges sejteknél, és ezért az infraterápia során a magas hőmérséklet hatására elpusztulnak vagy elvesztik szaporodóképességüket. 40–42 ºC fokon a ráksejtek nem életképesek. Ám a túlmelegedés rosszul hat a szervezet egészére, ezért csak helyileg lehet alkalmazni a lokális hipertermiát. A sötétsugárzókkal végzett infraterápia akkor veszélytelenebb, ha a tumor közel van a bőrréteghez. A kezelés házi infraszaunában is végezhető.

PR-cikk írás ára

A Public relations és a tartalommarketing területén az elmúlt években érdekes, kétirányú folyamatot figyelhettünk meg az online médiában. Miközben a hagyományos márkák közötti különbség a weben egyre jobban elmosódott, a személyes márkát egyre inkább az előtérbe kerültek. Ugyanis a márkák esetében sokáig leginkább a „sötétben minden tehén fekete” elv érvényesült: idővel kialakultak az alapvető honlaptípusok, online kommunikációs eszközök. Mivel minden cég/márka ezekre épít, csak egyetlen monitornyi területet birtokolhat, mindnyájan csak egyetlen kattintásnyira van a másiktól, a markáns márkaélmény helyett inkább csak egy „láttam a weben” emlék marad meg a befogadók többségében.

Miközben a hagyományos médiában csak a legnagyobb nézettségű műsorokban szereplő, hírolvasók, műsorvezetők, a legolvasottabb kiadványokban megjelenő publicisták szerezhettek nevet, a blogolás megteremtette a médiamárkától független online sztárokat. A PR-cikk írás névtelensége mögött a bemutatott márka rangja fénylik.

A hagyományos média (vagyis annak progresszívabb része) idejében felismerte, hogy saját online márkáját leginkább cikk-írói személyes márkájának támogatásával erősítheti. Az újságok és hírműsorok weboldalain névvel, személyes véleménnyel megjelenő újságírók blogjai új híveket hoztak a webhelyeknek és komoly rajongótábort egyes újságíróknak, míg a PR-cikkek szerzőinek neve ismeretlen.

Mi az ára a PR-cikk írásnak?

Az, hogy a szerző lemond személyes brendjéről. Ezzel szemben a Twitter és a Facebook teljesen új helyzetet teremtettek. Egyes újságírók milliós követő- és rajongótáborra tettek szert, ami számos kérdést vet fel. Milyen viszonyban van a személyes Twitter-csatorna, vagy a szakmai Facebook-oldal a „munkahely” médiafelületeivel? A józan önkontrollon kívül létezik-e más erő, ami képes kontrollálni a közösségi médiában megjelenő véleményeket? Hogyan hat vissza a napi munkára, ha az újságíró túlságosan a személyes márkája építgetésére koncentrál ahelyett, hogy termékekről és szolgáltatásokról írna marketing szöveg jellegű PR-anyagokat?

Általánosságban nehezen megválaszolható kérdések. A helyzet bonyolultságát jól mutatja az a több platformon zajló vita, amely a píár tevékenységről alakult ki ezen a címen: Veszélyezteti-e a szakmai Public relations munkát az újságírók személyes márkaépítése?

Ha értékes weboldalon szeretné kész PR-cikkét megjelentetni vagy szövegírót keres, tájékozódhat az árakról és kapcsolatba léphet velem erről a honlapról indulva:

PR-cikk elhelyezés blogban

A blogoldalakon elhelyezett PR-cikkekbe ágyazott szöveges linkek helyezésjavító hatása jelentős. A Google kereső tartalmi összefüggések útján állapítja meg a linkekről, hogy releváns hivatkozások-e avagy sem. Akkor tekinti előresorolásra érdemesnek a belinkelt oldalt, ha konkrét szemantikus kapcsolódást tud kimutatni a linkelő és a linkelt website között. Érdekli a lehetőség? Kérjen árajánlatot: Azonnali PR-cikk elhelyezés weboldalakon.

PR-cikkek megjelentetése link elhelyezéssel

Épp relevanciaértékük miatt értékelődött fel a public relations cikkek szerepe a link building területén. Számos olyan blogot építettek a szakeberek az utóbbi években, amelyek kifejezetten piár cikkek megjelentetésére specializálódtak. Ezeket nemcsak saját keresőoptimalizáló munkájukban használják fel a szakértők, hanem lehetőséget adnak az őket megkereső webfejlesztőknek és marketing szakembereknek, hogy oldalaikon helyezzék el a saját honlapjukat támogató marketinganyagokat.

PR-cikk árak 2023-ban

A magyar piacon a cikkek közlésének az ára meglehetősen magas, 10-15 eFt-tól alsó hangon 40 ezer Ft-ig terjed. Országos hírportálokon a nagyságrend százezres. De számos blogban ennél kedvezőbb árakat kínálnak. Ám a nagy keresőmarketing értékű és nagy linkerővel rendelkező webegységek esetében a 24-30 ezer díjszabást megszokott.állapítottam meg. Ez jóval alacsonyabb nagy cikkmarketing közlőhelyek tarifájánál.

2023-ban a következő témákat preferáljuk marketing szövegek és public relations cikkek esetében:

  • ivóvíz kezelés és víz fertőtlenítés klór dioxidot készítményekkel
  • pr-cikk elhelyezés ivóvíz- és infrafűtés témában
  • Linkelhelyezés a Kárpátalja Blogban
  • Laptop SSD és memória bővítés

Ezek a témakörök azért élveznek prioritást, mert az adott témák kulcsszavaira optimalizált honlapok részei az aktív honlap-SEO-rendszernek. A prémium minőségű linképítést a szemantikus keresés sajátosságaihoz igazítottak.