Categories: technika-technológia

Takarékos kerámiapaneles infrafűtés

Miért takarékos az infrafűtés kerámiapanel hősugárzóval

400 w-os, 600 w-os és 900 wattos kerámia infrapanel

Költség- és energiahatékony az infrafűtés? Minenképpen! Ugyanis az infrasugarakat kibocsájtó fűtőtestek (infrapanelek) hőveszteség nélkül működnek. Továbbá csak ott és akkor melegítenek, ahol és amikor szükséges. Ezzel csökkentik a rezsiköltséget és sok pénzt takaríthatnak meg a családi költségvetés számára.

Alap- és kiegészítő fűtőkészülékként egyaránt szolgálhatnak, lehetővé téve, hogy a hőt az éppen használt helyiségekben koncentráljuk, és ne pazaroljuk a lakás üres helyiségeinek a fűtésére. Ne a természetet melegítsük a kéményen kiáramló hővel (gázfűtés, cserépjályha, kandalló). Ne ezer liter vizet és több mázsa fémet forrósítsunk (kazános központi fűtés, radiátorok). A kellemes klímát a ház lakóira korlátozzuk.

Vannak, akik diatermikus olajkályhát, kényszer-ventilációs konvekciót vagy alacsony hőfokú villanykályhát használnak. Ezeknél sokkal jobbak a kerámiapaneles hősugárzó készülékek. Ahelyett, hogy egyetlen fűtéstechnikai módszerre támaszkodnának, 3 különféle technológiát kombinálnak annak érdekében, hogy nagyon gyorsan növeljék és tartós maradjon a szobahőmérsékletet. E három: 1) a direkt infravörös hősugárzás; 2) kontakt hőátadás (a levegőnek); 3) tárgyaktól visszacsatolt indirekt hőhatás.

Ezáltal a kerámiapaneles fűtőberendezések energia- és költséghatékonyak. Rendkívül effektívek a meleg fenntartásában átmeneti évszakokban és főleg télen. Kültéri teraszok fűtésére is kiválóak.

Hogyan működnek a kerámia infrapaneles melegítők?

A kerámia hősugárzók olyan ellenállást tanúsítanak a rájuk kapcsolt árammal szemben, hogy működéskor a villamos energia minél nagyobb hányada hővé alakuljon. A készülék nem pazarol áramot. Hatásfoka közelíti a 100 %-ot. A keletkező hőt csillámrétegbe burkolt fémszál bocsátja ki. Ennek kisugárzási mutatói kiemelkedően jók.

Az infra kerámiapanelek előnyei

  1. alacsony beszerzési költség, olcsó telepítés
  2. magas hőmérsékleten is képes működni – e tartományokban a kisugárzás dominálja a fűzőhatást
  3. magas hővezető képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy jó a hőátadása
  4. szemcsés felülete megsokszorozza a hőleadást
  5. alacsonyabb hőmérsékleten (kis teljesítménynél) a csillámfelület közvetlenül is melegíti a levegőt, mint egy szokásos villamos radiátor, miközben a tárgyakra közvetlen infravörös hőhullámokat is sugároz.

A kerámiapaneles hősugárzó az otthoni infrafűtés csúcstechnológiájú terméke. Lásd még: sötétsugárzó vásárlás, energiatakarékos infrapanel fűtési rendszerek.

 

 

Recent Posts

Önt is reflux kínozza? A gyógynövények segíthetnek!

A gyomorbántalmak, mint a gyomorsavtúltengés, a gyomorfekély, a reflux egyre több embert érint. Milyen problémák…

3 hónap ago

Önnek is sokat fáj a hasa?

A gyomornyálkahártya izomzatának görcsös összehúzódása során erős hasfájással járó tüneteteket élhetünk át, amelyet még akár…

4 hónap ago

Cseréld-e a használt laptop akkuját?

Ha nem szervizben vásároltuk (hanem előző tulajdonostól), akkor még a jó állapotú, újszerű használt laptopnál…

10 hónap ago

Polikarbonát teraszfedéshez, télikerthez

Bármelyik városban is álljon, sokat emelhet ingatlanunk értékén, ha látványos teraszt építünk eléje. Ennek esztétikai…

12 hónap ago

Teraszfedés, beépítés. Télikertek fűtése

Újabban a télikerépítés nemcsak az egyik divatos tereprendezési ötlet, hanem nagyszerű lehetőség az élő növények…

2 év ago

Laptop gyorsítás, akkumulátor felújítás

Laptop felgyorsítása - hardver, szoftver felújítás Fogas kérdés: hogyan lehet felgyorsítani egy laptopot új hardver…

2 év ago