Categories: technika-technológia

Takarékos kerámiapaneles infrafűtés

Miért takarékos az infrafűtés kerámiapanel hősugárzóval

400 w-os, 600 w-os és 900 wattos kerámia infrapanel

Költség- és energiahatékony az infrafűtés? Minenképpen! Ugyanis az infrasugarakat kibocsájtó fűtőtestek (infrapanelek) hőveszteség nélkül működnek. Továbbá csak ott és akkor melegítenek, ahol és amikor szükséges. Ezzel csökkentik a rezsiköltséget és sok pénzt takaríthatnak meg a családi költségvetés számára.

Alap- és kiegészítő fűtőkészülékként egyaránt szolgálhatnak, lehetővé téve, hogy a hőt az éppen használt helyiségekben koncentráljuk, és ne pazaroljuk a lakás üres helyiségeinek a fűtésére. Ne a természetet melegítsük a kéményen kiáramló hővel (gázfűtés, cserépjályha, kandalló). Ne ezer liter vizet és több mázsa fémet forrósítsunk (kazános központi fűtés, radiátorok). A kellemes klímát a ház lakóira korlátozzuk.

Vannak, akik diatermikus olajkályhát, kényszer-ventilációs konvekciót vagy alacsony hőfokú villanykályhát használnak. Ezeknél sokkal jobbak a kerámiapaneles hősugárzó készülékek. Ahelyett, hogy egyetlen fűtéstechnikai módszerre támaszkodnának, 3 különféle technológiát kombinálnak annak érdekében, hogy nagyon gyorsan növeljék és tartós maradjon a szobahőmérsékletet. E három: 1) a direkt infravörös hősugárzás; 2) kontakt hőátadás (a levegőnek); 3) tárgyaktól visszacsatolt indirekt hőhatás.

Ezáltal a kerámiapaneles fűtőberendezések energia- és költséghatékonyak. Rendkívül effektívek a meleg fenntartásában átmeneti évszakokban és főleg télen. Kültéri teraszok fűtésére is kiválóak.

Hogyan működnek a kerámia infrapaneles melegítők?

A kerámia hősugárzók olyan ellenállást tanúsítanak a rájuk kapcsolt árammal szemben, hogy működéskor a villamos energia minél nagyobb hányada hővé alakuljon. A készülék nem pazarol áramot. Hatásfoka közelíti a 100 %-ot. A keletkező hőt csillámrétegbe burkolt fémszál bocsátja ki. Ennek kisugárzási mutatói kiemelkedően jók.

Az infra kerámiapanelek előnyei

  1. alacsony beszerzési költség, olcsó telepítés
  2. magas hőmérsékleten is képes működni – e tartományokban a kisugárzás dominálja a fűzőhatást
  3. magas hővezető képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy jó a hőátadása
  4. szemcsés felülete megsokszorozza a hőleadást
  5. alacsonyabb hőmérsékleten (kis teljesítménynél) a csillámfelület közvetlenül is melegíti a levegőt, mint egy szokásos villamos radiátor, miközben a tárgyakra közvetlen infravörös hőhullámokat is sugároz.

A kerámiapaneles hősugárzó az otthoni infrafűtés csúcstechnológiájú terméke. Lásd még: sötétsugárzó vásárlás, energiatakarékos infrapanel fűtési rendszerek.

 

 

Recent Posts

Önnek is sokat fáj hasa?

A gyomornyálkahártya izomzatának görcsös összehúzódása során erős hasfájással járó tüneteteket élhetünk át, amelyet még akár…

3 nap ago

Cseréld-e használt laptop akkuját?

Ha nem szervizben vásároltuk (hanem előző tulajdonostól), akkor még a jó állapotú, újszerű használt laptopnál…

6 hónap ago

Polikarbonát teraszfedéshez, télikerthez

Bármelyik városban is álljon, sokat emelhet ingatlanunk értékén, ha látványos teraszt építünk eléje. Ennek esztétikai…

8 hónap ago

Teraszfedés, beépítés. Télikertek fűtése

Újabban a télikerépítés nemcsak az egyik divatos tereprendezési ötlet, hanem nagyszerű lehetőség az élő növények…

1 év ago

Laptop gyorsítás, akkumulátor felújítás

Laptop felgyorsítása - hardver, szoftver felújítás Fogas kérdés: hogyan lehet felgyorsítani egy laptopot új hardver…

1 év ago

6 kézi szerszám otthoni barkácsoláshoz

Manapság rengeteg ember hobbija az otthoni barkácsolás, ami nemcsak remek kikapcsolódás egy fárasztó nap után,…

2 év ago