Polikarbonát teraszfedéshez, télikerthez

polikarbonát terasztető építés
Hajlított polikarbonát terasztető

Bármelyik városban is álljon, sokat emelhet ingatlanunk értékén, ha látványos teraszt építünk eléje. Ennek esztétikai értékét és használhatóságát nagyban javíthatjuk egy dekoratív tető megépítésével. A teraszfedés történhet szabványos módon: üvegbetétes, fémvázas műanyagpanelekkel, de terveztethetünk egyede tetőzetet. Megkapó látvány egy íves polikarbonát terasztető. Alatta társalgót, kávézó sarkot rendezhetünk be. Hidegebb tavaszi-őszi estéken vagy zord téli időszakban azonban nem használhatjuk. Az adott teret azonban teljesen körbe is építhetjük.

Terasz beépítés télikertnek, lakószobának

Ez esetben házunk zárt terasza egész évben használt hangulatos családi fészekké válhat. A teraszt gyönyörű télikertté alakíthatjuk, kényelmes kanapékkal és asztallal, egyéb bútorokkal egészíthetjük ki. A beépített terasz megvédi a ház tulajdonosait a hidegtől és a rossz időjárástól. Kívánt esetben egy ilyen létesítmény teljes értékű helyiséggé, lakószobává válik, amely meleg, világos és kényelmes lesz.

Üveg helyett az építők ez esetben is használhatnak polikarbonátot. Ez könnyebb, mint az üveg. Szerkezete merev, teljesen átlátszó, amorf, hőszigetelő tulajdonságai kiválóak. Ilyen műanyagból készülnek a golyóálló üvegek, a CD-k, az autók fényszórói, a védősisakok… Ütésálló. Egy közönséges ablak betörik, ha kisebb kővel megdobják, a polimer anyag csak megremeg, nem deformálódik.

Energetikai szempontból fontos, hogy polikarbonát a fény akár 90%-át átereszti, ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint a kiváló minőségű üveg. Színe bármilyen árnyalatú lehet.

Polikarbonát télikert, terasz
Kültéri beton teraszra épített műanyag télikert

Beépített műanyag teraszok típusai

  • Télikert íves tetővel. Ehhez a kialakításhoz fontos egy kétirányú vízelvezető rendszer biztosítása. Ilyen rendszer hiányában az eső belülre hatolhat a tetőn át.
  • Szögletes kialakítású zárt terasz. Ezen változat szépnek és esztétikusnak tűnik, és a csapadék sem marad a tetőn.
  • Teljesen fedett, zárt polikarbonát terasz. Ideális a változó éghajlatú és hideg régiókban. A helyiség szellőztetéséhez kinyithatja az ablakokat és az ajtókat.
  • Félig zárt veranda. Itt ugyan nem érvényesül az üvegházhatás, ide nem érdemes szubtrópusi növényeket ültetni, de jó elbújni az eső elől.

A teraszok beépítéséhez eleinte fakeretet és közönséges ablaküveget használtak. A nagy ablakokon keresztül a napfény behatolt a melléképületbe. Idővel az üveget merev polimerre, a keretet fémbetétes plasztikra cserélték.

Biztonság és tartósság. Otthonunk kényelme

Szerves polimerek nem tartalmaznak toxinokat, nehézfémeket. Melegítés és magas páratartalom esetén az anyag nem bocsát ki egészségre veszélyes anyagokat. Az ilyen létesítmény biztonságos, kiváló hely melegkedvelő dísz- és haszonnövényeinek. Ezért ajánlható a polikarbonát télikert építéshez, teraszfedéshez, nemcsak – ami megszokott – bejárati ajtók fölé íves előtetők készítéséhez.

Így érvényesül a magánházak egyik fő előnye a lakók kényelmének megteremtésében. Ezt persze többféleképpen lehet elérni: tetőtér beépítés, mobil garázs telepítése, kerti pavilon, pergola, szaletli, fürdőház, medence építése. Ezek az építészeti elemek teszik teljessé a vidéki nyaralást, és részt vesznek a ház külső megjelenésének kialakításában, egyedi jellemzőkkel és értéktöbblettel ruházva fel az ingatlant.

Google kereséshez:

polikarbonát előtető – teraszfedés – műanyag télikert építése – nyitott terasz beépítés üvegháznak – műanyag terasztető

Szólj hozzá!