SEO tanácsadás. PR-cikk megjelentetés

Webmarketing: kérje SEO-tanácsadó szolgáltatását oldala sikeréhez

A KISZOLGÁLÁS AZ INTERNETEN egy weboldal-szolgáltatásokat nyújtó és ajánló portál, amely információkat is szolgáltat a keresőoptimalizálás (SEO) és linképítés mibenlétéről és műhelytitkairól. Honlapja Google-helyezésének javítása érdekében ajánlataink:

  • PR-cikkek megjelentetése, marketing szövegek elhelyezése
  • Weboldal elemzés + tanácsadás keresőoptimalizáláshoz
  • Prémium linképítés és más keresőmarketing szolgáltatások
  • Honlaptartalom optimalizálása Google előresoroláshoz

Ezekhez > itt kérhet árajánlatot < és ide kattintva szerezhet bővebb információkat > a SEO-szolgáltatásokról. Ha inkább levelet írna > Email küldése

seo tanácsadó szolgáltatások
A SEO-tanácsadó webmarketing szolgáltatásai a fentebbi linkeken igényelhetők

Honlapos szolgáltatás, SEO-tippek, tanácsok

Az internet-szolgáltatások körében a honlapkészítés a legnépszerűbb, de számos ennél is speciálisabb ágazat foglalkozik a már elkészült weboldalak feljavításával, keresőszempontú optimalizálásával a jobb Google-pozíciók elérése érdekében. E komplex tevékenységnek különböző lépcsői vannak, a legtöbb keresőmarketing ügynökség portfóliójában ezek mint szolgáltatás szerepelnek – meglehetősen borsos havidíjjal. A magánosan működő szakértők alacsonyabb díjazás mellett gyakran minőségibb munkát végeznek, és még azt is fontosnak tartják, hogy ügyfeleik eligazodjanak a szakmai kérdésekben, értsék, mit miért javasol a szakember, miért fontos a mobilos betöltődés sebessége, mi a releváns tartalom és a kulcsszavas megfeleltetés. Általában véve pedig a megbízóknak nem árt tudniuk például, hogy

mit jelent a SEO = keresőoptimalizálás?

honlap se tanácsadas
Honlap-SEO és webmarketing

A Search Engine Optimization egy olyan összetett webtechnikai eljárás, amely magában egyesíti A) az online megjelenés szerveroldali adottságainak jobb kihasználását, szükség esetén a szoftveres háttér javítását (technikai SEO); B) a tartalom-optimalizálást a relevánsabb kulcsszavas megfeleltetések és a szemantikus kontextus biztosítása érdekében; C) a hatékony internetes visszacsatolások hálózatának a kiépítését, ami ismertebb néven backlink építés.

A megfelelő ismeretekkel rendelkező SEO-szakember részéről az egyes szolgáltatástípusokba sorolható munkák elvégzése általános és speciálisan kulcsszavas keresőszempontok szerint történik abból a célból, hogy a fókuszba emelt honlap organikus helyezései javuljanak a keresőtalálati rangsorban. A klasszikus keresőoptimalizálás módszereivel foglalkozóspecialista csak az organikus forgalom növelése céljából végzi ezt a feladatot, így nem bonyolít le Google Ads kampányokat, nem vásárol és nem ad el mások által értékes hírportálokra kitett hiperhivatkozásokat, az optimalizáció során szinte kizárólag saját online forrásaira, a maga építette webrendszerre hagyatkozik. És persze kreativitására, egyedi ötleteire, megoldásaira.

A felsorolt szolgáltatástípusok közül a linkprofil építés szorosan kapcsolódik egy tág jelentésű fogalomhoz. Ismerkedjünk meg ezzel is:

A keresőmarketing jelentése, lényege röviden

A keresőoptimalizálás és keresőmarketing közti különbség

keresőmarketing szolgáltatás
SEO eljárások és keresőmarketing szolgáltatás

Tegyük fel, hogy tudásunkat gyarapítandó e két terminus technikus jelentését keressük a világhálón. Sok-sok igen hasonló meghatározásra bukkanunk a Google szemantikus kereső használatával, ezek többsége a tevékenységek céljának megnevezésével ad definíciót és alig prezentál bővebb magyarázatot, mint hogy a SEO és SEM célja azonos: a támogatott honlap minél jobb helyezést érjen el valamely előre kiválasztott keresőszavakkal a találati rangsorban. Kerüljön az első 10-be minimum – de persze az első helyre kerülés az igazán nyerő.

Természetesen ez igaz, ám léteznek árnyaltabb, pontosabb, a hogyanra is választ adó szakmaibb megközelítések. Megfigyelhető az is, hogy a tömörségre és közérthetőségre játszó leírások ritkán tesznek éles különbséget a két kulcsfogalom között, legtöbbször egymás szinonimáiként kerül szóba a keresési optimalizáció és a keresési- vagy webmarketing. És bár helytálló, hogy a két processzus mutat átfedéseket, ám közel sem azonos.

A leghitelesebbnek tartott online enciklopédiában, a Wikipédián például a keresőmarketing (annyi mint Search Engine Marketing, azaz SEM) a Google-előresorolás mint cél megnevezése után az szerepel, hogy eme tevékenység legfőbb eszköze épp maga a keresőoptimalizálás, emellett felsorolja még a fizetett hirdetéseket, ám utána a fizetett listázást (?) említi mint adatbázisba kerülést, ezen alighanem indexelést ért a szócikk írója – ennek azonban szerinte nincs köze a találati listákon való rangsoroláshoz (akkor miért említi?), pedig hát a kedvezőbb pozícióban való megjelenés az egész szolgáltatás sine qua non-ja. Végül említi a Wiki a szövegírást, ami azonban sokkal általánosabb online marketing és speciálisan tartalommarketing eszköz. Árva szó sem esik az amúgy is szűkszavú és vérszegény ismertetésben a közösségi marketing eljárásairól vagy arról, hogy a találatok snippet-szövege is eredményesen felhasználható reklámelemek elhelyezésére. Ennél is különösebb, hogy nem esik szó a Pr-cikkes linképítésről SEM.

Az adott kifejezésnek a célok és alkalmazható eszközök révén való jelentés-meghatározása ugyan érvényesnek tekinthető, de talán mégis találóbb, lényegre tapintóbb az efféle saját definíciónk:

A keresőmarketing nem más, mint a jobb keresőtalálati pozíciók előnyeinek marketing célú kihasználása, és a pozicionálás külső erőkkel való befolyásolása.

Webegységünk belső erőinek jobb összehangolása jobbára kívül esik a tipikus keresőmarketinges vagy webmarketinges metódusokon.

SEO tanácsadás Google előresoroláshoz

A tanácsadás általános része az optimalizációs kondíciókat érinti, a konkrét teendőkre vonatkozó javaslattételt azonban alapos keresőszempontú weboldal elemzés előzi meg. Ennek igénylése a fentebbi linkekre kattintva kezdeményezhető.