A SEO honlap optimalizálás útvesztői

SEO eljárások a weboldal optimalizálásban

A tapasztalat azt mutatja, hogy egyetlen meggondolatlan  húzás komoly pozícióvesztéseket okozhat az élet bármely területén, nincs ez másként a honlap-SEO világában sem.

Történt, hogy egy újonnan beüzemelt, seo. kezdetű aldomaint egy olyan /seo/ könyvtárra irányíttattam, amelyben egyes webcímeknek a  PR-cikkeknél fontos MOZ DA értéke magas volt, és ezek a fődomain/seo/fájlnév címen szereztek maguknak. Az aldomain érvényesítésével azonban ezeknek az oldalaknak lett egy újabb elérési útja: seo.fődomain/fájlnév, amit igencsak zokon vett a Nagy Honlapértékelő, hipp-hopp visszaminősítette az oldalaimat. Pech. Illetve buta lépés. Nosza, új átirányítás, új, üres könyvtár. Igen ám, de az aldomain közben (nyilván a korábbi “lefedett” fájl okán) már átvette az online DA és PA értékeket. Gyorsan készíteni kellett hát alá egy új oldalt az új könyvtárban. Ez lett az:

Igyekeztem ügyelni a keresési szempontokra, kulcsszósűrűségre. És persze arra is, hogy ne csupán mobilbarát legyen, hanem gyors is. Betöltődési sebessége ideális. Összességében tehát nem is rossz a fent linkelt oldal, igaz?

Honlaptartalom optimalizálása keresőszempontok szerint

És akkor lássuk azt a szájtot, amelyikre korábban az aldomain mutatott. Itt most “saját címén” szerepel, a megelégedésemre visszakapott mutatószámaival: MOZ DA 19, PA 23. Merthogy visszakapta őket a merész váltás ellenére. Íme: Találatoptimalizálás.

Tűnődöm… A rossz döntés végső mérlege: 1 MOZ DA 15+ os weoldal helyett 2 darab ugyanilyen értékű. Alig hiszem, de talán most sikerül csőbe húznom Őgugliméltóságát. Hiába, a SEO útvesztői kifürkészhetetlenek.

A havidíjas keresőoptimalizálás

mint szolgáltatás a SEO a szakember számára biztonságot ad, ám a megbízó érdekelt lehet a másik konstrukció szerinti megállapodásban, mert úgy vélheti, a sikerdíjas SEO  olcsóbb megoldás, mert a több havi előkészítő munkát és a lassú Google előresorolás hónapjait nem kell kifizetnie, csak a forgalomnövekedéshez igazított sikerdíjat. Ám ez meglehetősen csalóka dolog, mert a vállalási árba a keresőmarketing ügynökség vagy a freelance seo expert eleve belekalkulálja az előmunkák átalányárát.

Téma: Honlap optimalizálás és keresőmarketing eljárások. Google kereső optimalizálás – honlap tartalom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük