Weboldal optimalizálás – SEO blog sikere

Honlap keresőoptimalizálás – SEO blog

Cél: a weboldal Google-helyezéseinek javítása az organikus találatok rangsorában. Eszközök: tartalomoptimalizálás, linképítés és egyéb keresőmarketing eljárások.

honlap seo blog

Blog a keresőoptimalizálásról

A Seo-szakértő írja

Szakmai blogjában írja egy szakember a következőket.

Alig hiszem: még nincs három hónapja, hogy elindítottam Honlap SEO BLOG oldalam optimalizálását válogatott keresőmarketing módszerekkel. És íme: a címével azonos kulcsszó mindegyik változatára (a három tag tetszőleges sorrendjével) máris a Google-keresés első tábláján szerepel – azaz a TOP10-ben. Ez a pozíció valószínűleg hosszú távon is fenntartható. Hacsak a konkurencia rá nem erősít. Láttunk már durva hátrasorolást.

Ez a siker jól igazolja azt a döntésemet, hogy SEO-oldalaim többsége esetében felhagytam a weboldal előresorolását jelentő keresőoptimalizálás kifejezésre való intenzív gyúrást: ez a kifejezés túlterhelt, hatalmas a szakmai versengés, az első 100-ba kerülnöm is alig sikerült. Viszont a honlap optimalizálás szóval gyors sikert értem el. Ráadásul, ahogy feltételezem: a nem-szakmai körök sokkal inkább az utóbbit ismerhetik az előbbivel szemben. Így hát át is kereszteltem pár oldalamat és sorra lecserélem a támogató linkeket is. És nyomom a blogot.

Keresőbarát weboldal, releváns tartalom

Az elvégzendő optimalizációs folyamat célja formailag keresőbarát, tartalmilag pedig releváns honlap kialakítása. Az előbbi esetben szerkezeti, alaki, technikai keresőelvárásoknak kell megfeleltetni a weblapot, az utóbbi során pedigolyan tartalomoptimalizálásra van szükség, amely biztosítja a tiszta, a derivált és a long tail kulcsszavak megfelelő reprezentációját az oldalon. A keresőszempontok száma több száz, ezek közül egy tematikus honlapon általában 10-15, jó esetben is legfeljebb 20 érvényesítésére van lehetőség, lévén az üzleti célú portálok, webáruházak esetében mások a preferenciák, ez gyakran összeütközést okoz a tulajdonos és keresőoptimalizálást végző szakember között.

Tudni érdemes, hogy a havidíjas honlap SEO szolgáltatások ennek függvényében módosulhatnak. A minőségi szinten végzett Weboldal optimalizálás és prémium linképítés konkrét munkája egyet nem értés esetén keresőmarketing tanácsadásra korlátozódhat és a weblap keresőoptimalizálás teendőit a budapesti cégek számára ügynökség végezheti.

Megegyezés esetén a siker havidíj révén nyugtázható. Amennyiben a honlapon mért organikus forgalomnövekedés révén az értékesítési platform havi bevételének a növekedése pénzben is jól kifejezhető, a keresőmarketinges megbízott emelt prémiumot várhat el, hiszen a webshop bevétele általában sokszorosa annak, amit a specialista munkájának havidíjaként elkérhet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük