Vegetarianizmus pro és kontra

Vegetarianizmus pro és kontraDivat vagy egészséges életmódra törekvés az, ha valaki vegetáriánus lesz? Mit is takar pontosan magában a vegetáriánus kifejezés? Segíthet az álomsúly elérésében? Nézzük mi lapul a dolgok mögött!

Mit ehet az, aki vegetáriánus?

A legegyszerűbb, ha afelől közelítjük meg, hogy mit nem ehet. A húsok és húskészítmények, amik teljesen ki vannak zárva egy vegetáriánus étrendjéből.

De emellett fogyaszthatnak tojást és tejet is.

Külön kategóriaként említhetjük mega vegákat, akik mindenfajta állati eredetű ételt elutasítanak. Ettől azonban még élhetnek egészséges életet, ha odafigyelnek arra, hogy szervezetük másból pótolja a szükséges tápanyagokat.

A pótlás azonban nem mindig könnyű, mert vannak olyan esszenciális aminosavak (fehérjék), amelyet a szervezetünk csak állati eredetű termékekből képes előállítani, mivel azok húsban, tejben vagy tojásban fordulnak elő.

Ezért a növényi fehérjeforrás bevitelre fokozott figyelemmel kell lenni, mert azok hiánya egészségünk romlásához vezethet, mert még a vas felszívódására is hatással van.

Emellett még gyakran megesik D, B12 és kalcium hiány is, ha nem eszünk állati eredetű termékeket.

Milyen előnyei vannak a vegetáriánus vagy vega étrendnek?

  • az állati eredetű húsok fogyasztásával nő a húgysav mennyisége a szervezetünkbe, ami akár köszvényhez is vezethet, így ez könnyebben elkerülhető annak, aki nem fogyaszt hústermékeket
  • simább lehet a bőrünk
  • a szív, – és érrendszerünk hálás lehet nekünk, mivel a növényi táplálékoknak nagyobb a rost, – ásványianyag, -és vitamin tartalma, mint az állati eredetűeknek
  • kisebb eséllyel jelentkezhet cukorbetegség

Segíthet a fogyásban a megváltoztatott étrend?

Sokan kezdenek bele a vega, vegán étrendbe pusztán azért, mert abban látják a sikeres fogyókúra titkát.

A megváltoztatott étrend azonban nem vonja magával automatikusan a fogyást, mivel azzal, hogy kizárjuk az állati eredetű termékeket, vagy csak magukat a hústermékeket még fogyaszthatunk olyan ételeket, amelyek hízlalnak. (mint például a burgonya vagy akár a fehér kenyér)

Így, aki önmagában ebben az életmódváltásban keresi a fogyás lehetőségét, az lehet, hogy mellé lő vele. A fogyáshoz teljes életmódváltásra van szükség, önkontrollra van szükség, hogy ellenálljuk a fölös kalóriáknak. Éppen ebben lehetnek segítségünkre a sibutramine, phentermine, clenbuterol és orlistat hatóanyagú intenzív fogyasztó hatással bíró méltán népszerű fogyasztószerek, amelyek gátolják, hogy kialakuljon az éhségérzet és mellette még zsírégető, – és anyagcsere gyorsító folyamatokat is beindítanak. Ilyen fogyasztószer az Adipex Retard, Adipex P, Sibu-Med sibutramine, Genesis Sibutramine. Amennyiben érdekli az Adipex P árak összehasonlítása az internetes webáruházak teljes kínálatából, úgy kattintson a linkre és máris összevetheti az árakat, az értékeléseket és sok sok felhasználói tapasztalatot és véleményt is olvashat.

Nagy segítségünkre lehetnek a fogyasztószerek, ha fogyni szeretnénk, de előtte informálódjunk róluk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük