Linkelhelyezés SEO PR cikk szövegében

Spam linkek avagy jók-e a PR-cikkek?

linkelhelyezés seo pr cikk

Kulcsszavas PR-cikk linképítés

Ezen a téren is sokoldalúságra kell törekedni. A cikkmarketing hatékony módszer, de vannak hátulütői.

Főként, hogy a Google egyre szigorúbb szemmel figyeli a keresőmarketing szakemberek linképítő munkáját. Így a hivatkozási hálózat felépítése egyre komplexebb és egyre több kreativitást igénylő feladattá vált. De sokan a dolog könnyebb végét fogják meg. Különösen vonatkozik ez azokra a budapesti SEO-ügynökségekre, amelyek kizárólag public relations cikkek közlésével operálnak. Sok szövegről kétségtelenül lerí, hogy kizárólag a kulcsszavas link becsomagolására szolgálnak. Hevenyészetten vannak megírva és mást sem tesznek, csak sablonosan, fantáziátlanul követik marketingesek szöveggyártási alapszabályait.

A találati helyezések befolyásolásának ez a módja elvben illegális, a magyar nyelvterületen azonban a legelterjedtebb keresőoptimalizálási eljárás és hatékonyságát a tapasztalat ezerszer be is bizonyította. Annyit már minden linkmarketinges megtanult, hogy linkeket csak úgy kitenni nem célszerű, ezek ma már hatástalanok, szemben a rutinosan felépített közleményekkel, amelyekről igen nehéz eldönteni, hogy természetes érdeklődésből születtek-e vagy a linképítő munka termékei.

Google Link Spam algoritmus

A napokban többek között az így kihelyezett linkekre vonatkozó újabb szigorító algoritmus indult útjára, a Link Spam update algorithm. Ahogy egy kolléga észrevételezte, a magyar weben az üzleti célú weboldalak támogatására nagy részarányban alkalmaznak olyan linkeket, amelyek voltaképp sértik a Google irányelveit, de ezek mégis effektívek, pedig előfordulnak körbelinkelések és se seri, se száma a PR cikkes linkeknek, vendégposztoknak. Holott a Guggola 2012-13-as Pingvin algoritmusa óta tudható, hogy igazából maga a nem természetes úton keletkezett kulcsszavas linkfelhő egésze elértéktelenedhet – régebben büntetés is járt érte. Ám azt tapasztaljuk, az illegális, black hat seo keretében létrejött linkek jól működnek az előresorolásban.

Így nehéz elmagyarázni a honlaptulajdonosoknak, hogy működik a linképítés és egyáltalán a Google helyezés javítását célzó linkmarketing 2021-ben? Még inkább az, píárcikk helyett szerintünk miért jobb a szakmai szintű SEO cikk. << itt kérhetsz árajánlatot!

Mi a linkmarketing lényege?

Maga a linkmarketing a weboldalakra szándékosan kihelyezett linkek segítségével történő hatásgyakorlás. Ez keresőmarketing-célú felhasználást jelent. De utalhat a név elsődlegesen az üzleti jellegre, a linkekkel való kereskedésre is. Áruk néhány ezer forinttól több tízezerig terjed.

Hatásmechanizmusuk lényege, hogy a keresőmotorok felértékelik az olyan weboldalt, amelyre sok minőségi külső honlap hivatkozik. Évekig a legtöbb linkkatalógus, linkgyűjtemény ingyenesen kínálta a linkelhelyezés lehetőségét, de minden esetben érdemes volt akkor is mérlegelni, élünk-e vele. Korábban valóban hatékony módszer volt és széles körben alkalmazták a SEO-szakemberek, mára már inkább a tiltott módszerek egyike lett.

Mivel a Google egyszerűen nem veszi figyelembe őket, értelmét vesztette a fórumokba, blogokba való marketing célzatú hivatkozások szapora elhelyezése. Ezeket leváltva mára csupán a magas MOZ DA és MOZ PA értékű weboldalakon elhelyezett piár cikkek előresoroló, azaz pozíciójavító hatása jelentős. Ezzel felértékelődtek a tartalommarketing módszerek. Sokan keresik akár magas árak mellett is a PR-cikk megjelentetés lehetőségét kulcsszavas anchor-szövegű link elhelyezése céljából. Erről számos SEO-blog szakmai anyaga értekezik.

  • honlap optimalizálás: seo net google keresőmarketing

Linkelhelyezés azonnal Seo célból

SEO Pr-cikk megjelentetés, elhelyezés nagy online marketing értékű weboldalon a Google Link Spam algoritmus árnyékában. A keresőoptimalizálás céljából épített weboldalakon elhelyezett cég- és termékbemutató piár cikkek hivatkozásainak jelentős előresoroló, helyezés javító hatása van. Honlap optimalizálás eszközei: tartalom relevánssá tétele + keresőbarát forma +  linképítés. Ingyen egyik sem valósítható meg, a PR linképítés ára például magas, mer csak marketing szövegbe ágyazással hatásos. Ezért sem olcsó. A weboldal elemzés és honlap-optimalizálás, valamint a linkmarketing tevékenység folytatása helyezésjavító célból történik. Public relations cikkek blogokban. Kereső marketing szöveg írás, közreadás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük