Tartalommarketing: PR-cikk linképítés Bp

A mindenható tartalom és a piár-cikkek

keresőoptimalizálás budapest

Budapesti vállalkozások honlapjának keresőoptimalizálása, SEO

Budapesti vállalkozások honlapjának készítésekor és optimalizálásakor is érvényes a szlogen: A tartalom minden és minden a tartalom – ahogy hangoztatja évtizedek óta a Google, amikor stratégiát ajánl a honlapkészítőknek vagy akár SEO szakembereknek. A cég vezető emberei számos esetben kommunikálták, hogy a weboldalak rangsorolásában az egyetlen igazi kritériuma a tartalom minősége. Ezen a téren olykor akadémiai szintű értekezések magasában képzelik el a webtartalmat, állítván, hogy az ilyen oldalak az egyedüli esélyesei a top helyezéseknek. Eközben általában tartalom alatt főként szöveget értenek, de újabban sok szó esik a felhasználói élményről, amely nyilván akkor nagyobb, ha képek, grafikonok tarkázzák az oldalt. Egy keresőoptimalizálással foglalkozó budapesti szakembernek viszont az a véleménye, hogy a vizuális megjelenésben a túlzottan hangsúlyozott grafikai elemek nehézkessé teszik a weboldalt és így nem előre, hanem inkább hátra sorolódnak. Különösen így van ez a Google Page Experience algoritmusfrissítés óta – az oldal mobilos letöltési sebessége rangsorolási faktor lett. Óvatosan hát a szlájd-show megoldásokkal, bármilyen nagy is lenne a felhasználói élmény, de ezzel megnőnek a betöltődés másodpercei.

Hasonló módon fenntartásokkal kell fogadni a tartalom mindenhatóságára vonatkozó intelmeket, hiszen a gyakorlat tisztán megmutatja, hogy sokszor gyengébb vagy hiányos szövegezésű, információkban szegény, leírásokat egyáltalán nem tartalmazó honlapok kerülnek a kulcsszavas listák élére, köszönhetően például az erős háttér-támogatásnak, nagyszámú prémium linknek.

Linképítés tartalommarketing alapokon

PR-cikk linképíés

A PR-cikkes linképítés a legjobb tartalom-marketing stratégia 2021-ben. Honlap-SEO

A támogatás a webes háttérből érkező linkek formájában valósul meg, vagyis minél több külső weboldalról hivatkoznak a kérdéses honlapra, annál nagyobb az esélye, hogy előbbre jut a rangsorban.

Ami a tartalom fontosságát illeti. Ez valóban megmutatkozik, de lassan inkább az a kérdés, hogy a linket küldő weboldalak tartalma eléggé gazdag-e. És nemcsak gazdagnak, bőségesnek kell lennie, hanem relevánsnak is, ami nagyjából azt jelenti, hogy 1) a választott kulcsszó jelentésére és 2) a megcélzott oldal tartalmára nézve a hivatkozó website szövege megfelelő relevanciát mutat-e, eléggé adekvát-e.

Valamely témában releváns szöveget legkönnyebben úgynevezett piár cikk írásával érhetünk el. Ez a tartalommarketing stratégia akkor sikeres, ha a háttérből támogató honlapokon elhelyezendő public relations cikkek bemutatják, részletezik, körbejárják, kiegészítik azt a témát, amely a hivatkozott oldalt dominálja. Az ilyen cikkekből küldött hyperlink valóban előremozdítja a célzott weblap organikus pozícióit a SERP eredménytáblákon.

Így vált mára a keresőmarketing és honlap optimalizálás területén dominánssá a piár cikkes linképítés mint tartalommarketing stratégia. Eredményességéhez nem fér kétség és végül is a tartalom mindent meghatározó fontossága valóban érvényesül abban a tekintetben, hogy az optimalizálás alatt álló weboldal akkor számíthat jelentős sikerre, ha

  • egyfelől a saját optimalizált és keresőbarát tartalma
  • másfelől a külső támogató oldalak hivatkozói tartalma

valamilyen szinten kiegészíti egymást, erősíti azt a szemantikus hálót, amely a két webhely fogalomkörét összekapcsolja. Ezt a stratégiát követve a SEO-szakemberek sikeresek lehetnek, de jól járnak a felhasználók is, hiszen az így épülő fogalmi térképek összefüggései alapján keresőkérdéseikre egyre pontosabb, értékesebb, relevánsabb választ kapnak a gépi intelligenciának köszönhetően.

Akárhogy is, a Google kereső a maga elvárásrendszerével elérte, hogy – köszönhetően elsődlegesen a releváns kontextust megjelenítő PR-cikkes linképítésnek – valóban a tartalom legyen egyeduralkodóvá a webhálózaton.

A honlap keresőoptimalizálás szakember dolga, de a SEO eredményeiből a webtartalmakat kereső minden internetfelhasználó részesül, legyen bár lakhelye Budapest vagy Ungvár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük