Télikert Budapest. Magyar szecesszió

Szecessziós télikertek, üvegházak és pálmaházak Budapesten, Magyarországon

szecessziós télikert budapest

A szecesszió fő motívuma a virág. Télikertek Budapesten szecessziós stílusban

szecessziós télikert budapest

ipari műzeum bp

A Lechner Ödön által tervezett Iparművészeti Múzeum szecessziós előcsarnoka

vakok intézete

A Vakok és Gyengén Látók Intézete Budapesten

üveg terasz beépítés

Télikertek, ólomüveggel beépített teraszok

Télikertek építése, teraszbeépítés

Ha hozzáértő érdeklődéssel sétálunk a magyar fővárosban, számos szecessziós épülettel találkozhatunk. Ezek némelyikében tetszetős kivitelezésű télikertet is találunk. Budapest bővelkedik ilyenekben – de a vidéki kastélyok is ékeskednek pompás pálmaházakkal.

Családi házához épített teraszát Ön is beüvegeztetheti, Szerényebb megoldás, de dísznövényei téli nevelésére megfelel. Kakaófát, fügepálmát, citromot termeszthet házilag.

Beépített terasz, erkély, lodzsa, veranda

A szakszerűen épített télikertet többféle kivitelben is használják azok, akik megrendelik az építőipari cég által kínált szolgáltatást, ilyen pl. a panellakások erkélyének szűkös terében mégis kialakítható pálmaház vagy orangarium (narancsfák nevelésére szakosított üvegház). Sokan a panellakás erkélyeit, lodzsáit zárttá teszik, beépítik és üvegfelületet alakítanak ki. Az utcai látványt ez nem feltétlenül dobja fel, de tökéletes körülményeket teremt a citruszféléknek és más délszaki növényeknek.

És akkor arról már ne is szóljunk, milyen kellemes egy ilyen helyiségben posztmodern irodalmat olvasni vagy kreatív szövegírással foglalkozni, netán egy laptopon kedvenc sorozatunkat nézni. Nem ritkaság, ha valaki velencei utazásának Tiziano-képeit idézi fel és úgy érzi, egy virtuális világteraszon tartózkodik.

tiszadobi andrássy kastély

A tiszadobi Andrássy-kastélyban egykor reggeliző szobának használt szecessziós télikert

Tiszadob legismertebb látványossága például az egykori Andrássy-kastély, amely a Tisza holtágára kifutó, nagy kiterjedésű rendezett parkban áll. A szecessziós jegyeket viselő kastély ma is látogatható, ahol a nagy szalonból lehet megközelíteni a stukkódíszes mennyezetű egykori pianó-termet, hajdani házi koncertek színterét, majd a „fekete ebédlőt”, s utána a „Törcsvári-torony” aljában az egykoron reggeliző szobának használt, ma tárgyalóteremmé alakított, ólomberakásos üvegeivel díszes – de sajnos növényeket nélkülöző – télikertet.

Télikertek építése Budapesten – üveg terasz

Fentebbi linken ajánlott honlap hivatkozásait végigkövetve juthat el a tisztelt érdeklődő a gyártó és beszerelő cég honlapjához, amelyen a télikertek előnyéről csakúgy tájékozódhat, mint ahogy a technológiát is megismerheti, továbbá történeti betekintést is kap arról, milyen híres-nevezetes épületek büszkélkedhetnek Budapesten és vidéken télikerttel.

Hasonlóan a megfelelően tágas (nem túl keskeny) verandák vagy akár körfolyosó-részletek (gang), netán nagyobb ablakmélyedések is kitűnő lehetőséget biztosítanak egy miniatűr télikert elkészítéséhez. Megbizonyosodhattunk arról, hogy legyen az lakás vagy családi ház, bárhol van mód és lehetőség egy ötletes térkihasználással, belsőépítészeti tervezéssel teraszból télikertek készítésére. Hidegebb napokra, netán gyógynövények termesztésére télen.

Télikertgyártó cég kínálata. Műanyag ajtó és ablak gyártás télikertekhez, üveg építményekhez. Teraszbeépítés és erkélyek beüvegezése – alkalmasint nyaranta féláron. Tervezés, gyártás, beszerelés a helyszínen. Vegye igénybe a budapesti szolgáltatást.

1 Comments:

  1. Gyönyörű télikertek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük